24. Dönem Milletvekili > KÖKSAL TOPTAN

KÖKSAL TOPTAN

AK PARTİ
E-Mailkoksal.toptan@tbmm.gov.tr
Özgeçmiş

Köksal Toptan, 1943 yılında Rize'de doğdu. Babasının adı Talat Fehmi, annesinin adı Saadet'tir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

 

Yedek askeri hâkimlik ve serbest avukatlık yaptı. Zonguldak Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Türkiye Kalp Hastalıkları ve Kalp-Akciğer Nakli Vakfı, Türk-Japon Sağlık Vakfı, Topaloğlu Vakfı Kurucu Üyesidir. Türkiyem Vakfı Kurucu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Hukuk alanında iki kitabı yayınlandı.

 

16 (5), 17, 18, 22 ve 23. Dönemde Zonguldak; 19, 20. Dönemde Bartın Milletvekili seçildi. 43. Hükümette Devlet Bakanlığı, 49. Hükümette Millî Eğitim Bakanlığı ve 51. Hükümette Kültür Bakanlığı görevlerinde bulundu. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanlığını yürüttü. 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı seçildi.

 

Toptan, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Milletvekilinin Çalışmalarını Başarılı Buluyor musunuz?

Yorumlar

Yazan : Kerim Aygün

14.01.2015 19:15:38
Sayın Başkan, yıllardır siyasettesiniz. 3 dönem bitti ama aklınızda hala siyasete devam etme ve görev bekleme gibi bir düşünceniz var ise, bugüne kadar yaptığınız hizmetlere teşekkür ederek gençlere yer açmanızı hatta onlara yol göstermenizi sizlerden çok rica ediyoruz. Bu yoğun siyasi hayattan sonra artık dinlenme zamanı da geldi hatta geçti bile. Saygılarımla.
İsminiz
E-Mail
Yorumunuz
1


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi