Haberler > GÜNCEL >YANKI'DAN KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ YERKEBULAN SAPİYEV’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Yankı Dostluk Platformu, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev’e tebrik ziyaretinde bulundu.
Programın takdim ve sunumunu YANKI Dergisi Yazı İşleri Müdürü Fatih Kaya yaptı.
Prof.Dr. Orhan Arslan ‘Dostluk’ kavramı üzerine yaptığı konuşmada; Kazakistan ve Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu vurguladı.
Yankı Dergisi Yön.Kur.Bşk. ve Basın-Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya yaptığı konuşmada: “Uzun yıllardan beri Ülkemize hizmet eden, “Burası artık kendi evimiz oldu.
Tabii ki; kendi evimiz içinde evimiz oldu. Türkiye Cumhuriyeti bizim ikinci vatanımızdır. Diyen ve Türk Dünyasına rüzgar olan değerli dostum, Büyükelçi Yerkebulan SAPİYEV’İ selamlamaya geldik. Türk Dünyası için; Kenetlenmek ve Lider olmak, öncelikli milli ülkümüz ve mecburiyetimizdir. Türk Dünyasını Zengin, Güçlü ve LİDER görmek en büyük arzumuzdur. ” Dedi.
Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ise Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketine değinerek başladığı konuşmasında, deprem bölgesinde beş gün boyunca kaldığını söyledi. Dost ve kardeş ülke Kazakistan olarak yapılan yardımlardan bahsetti. Büyükelçi Sapiyev; “Yankı Dergisi ve Yankı Dostluk Platformu ile geçmişe dayanan çok güzel ve önemli birlikteliğimiz oldu. Bizler dostuz ama sadece dost değil bizler kardeşiz. Benim Türkiye’deki üçüncü görevim. Yaklaşık 15 yıl önce başladığım Türkiye görevlerim boyunca ben de Yankı Dostluk Platformunda çok kez sizlerle bir araya geldim. YANKI’da kimleri ağırlamadık ki? Devletin her kademesini bu dostluk grubunda bulmak mümkündür. Gördüm ki herkes gençleşmiş. Hepinize ziyaretiniz dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum” Dedi.
Sohbet toplantısına katılanlar ise şöyle oluştu; İzmir Milletvekili Yankı Dergisi Yayın Kur. Ü. Hüseyin Kocabıyık, Samsun Platformu Başkanı Prof.Dr. Orhan Arslan, Vali Amir Çiçek, Ank. Ün. Huk. Fak. Dekanı Prof.Dr. Muharrem Özen, Yargıtay O. Bşk. Hakim Şahabettin Sertkaya, Yargıtay O. Başkanı Sadık Demircioğlu, Yargıtay C. Genel Kurulu Üyesi Hakim Murat Esen, Yargıtay C. Savcısı Tayyar Köksal, Ankara Ağ.C.Mah. Bşk. Abdullah Tanrıkulu E. Emniyet Genel Md.Yrd. Hasan Yücesan, Sayıştay Onursal D. Başkanı Nurşen Yapıcı, OGM E. Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, BYGC Genel Başkan Yardımcısı Nahide Berker, BYGC Genel Başkan Yardımcısı Adnan Süer, Albay Mesut Aydınlı, MEB D. Bşk. Şadi Keskin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Selma Adar, İşinsanı Durmuş Aktiken, İşinsanı Ali Efe, Av. Alparslan Kaya, Av. Kutay Yeşilöz Av. Bahadır Köksal.


14.03.2023

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi