Haberler > GÜNCEL >YANKI 2022-2023 ADLİ YIL AÇILIŞ TÖRENİ’NDE

Yargıtay'da düzenlenen 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni’ne, YARGITAY Başkanı Mehmet Akarca’nın davetlisi olarak katıldık. Yeni Yargıtay Yerleşkesinde gerçekleşen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr. Vahit Kirişçi, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Yargıtay C. Başsavcısı Bekir Keleş, siyaset, yargı, bürokrasi, akademisyen bir çok önemli isim katıldı.
Törende konuşmalarını gerçekleştiren Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av.Erinç Sağkan, hukukun üstünlüğüne vurgu yaptı. Sağkan; “Bizler hukukçuyuz, hukuk devleti ve mesleğimiz uğruna mücadele umudumuzu kaybettiğimiz, tarihte görülmemiştir. Bize bu umudu ve hüzne doygun bir coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacak hukuk devletini yeniden, eskisinden daha sağlam şekilde tesis etmenin azmini, kararlılığını ve cesaretini veren, mavi gözlü Selanikli bir yetimdir.” Dedi,
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca yaptığı açılış konuşmasında;
“Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları ilkelerine bağlı kalarak, adaletin hızlı, bağımsız ve tarafsız bir şekilde tesis edilmesi için fedakarca görev yapan, başta hakim, savcı ve avukatlarımız olmak üzere, adalet sistemimiz içerisindeki tüm yargı çalışanlarımıza ve Yargıtayımızın değerli mensuplarına görevlerinde başarılar diliyor, yeni adli yılın ülkemize, milletimize ve yargı teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Yargıtay'da düzenlenen 2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıda birliğin sağlanması için yapılan yenilikleri anlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Bugüne kadarki reform ve çalışmalarımıza ilaveten önümüzdeki dönemde adalet sistemimizde yeni iyileştirmeler yapacağız. Adli yardım sistemimizi yeniden ele alacağız. 2023’ün bize bundan sonraki bir asrımıza ilişkin vizyonlarımızın üzerinde düşünme tefekkür etme, hayal etme, hedef belirleme, şevki vermesini temenni ediyorum.” Dedi.
 

07.11.2022

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi