Haberler > DÜNYADAN >İsrail'den, Fransa'ya İran uyarısı

 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Fransa'yı İran'ın nükleer programı ile ilgili yumuşamaması konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın yarın başlayacak İsrail  ve Fiilistin ziyaretinden önce Le Figaro gazetesine demeç veren Netenyahu, ''Biz Hollande'ın İran konusundaki kararlı tavrını memnunlukla karşılıyoruz ve umut ediyoruz ki Fransa bu tavrında zayıflık göstermez'' ifadesini kullandı.

Netanyahu, İsrail'in yerleşim birimi inşa etmesinin barış görüşmelerini engellediği yolundaki suçlamalara karşı çıkarak, ''Bu sorun, iki taraf arasındaki anlaşmazlığın nedeni değil'' dedi.

Göreve geldiğinden bu yana ilk kez bölgeye gidecek Hollande'nin ziyaretine, Ortadoğu barış görüşmelerinin tekrar başlatılması ve İran'ın nükleer programı ile ilgili gelişmelerin damga vurması bekleniyor.

Hollande, ziyareti sırasında, İsrail ve Filistin arasındaki görüşmelerin tekrar başlatılması konusunda Paris'in yaptığı çağrıları yineleyecek. Hollande'ın İsrail'in yerleşim birimi inşasından duyduğunu endişeyi de dile getirmesi bekleniyor.  Hollande'ın İran'a yönelik, diğer batılı ülkelere oranla  daha ''katı'' olarak değerlendirilen politikasını da yine bu ziyaret sırasında teyit edeceği bildiriliyor.

Fransa, Cenevre'de geçen haftasonu İran ile gerçekleştirilen müzakerelerde, batı ülkeleri arasında daha çok sorun çıkartan ülke olarak ön plana çıkmış ve bu tavrıyla Tahran yönetiminin eleştirilerine hedef olmuştu.

Hollande, pazartesi günü İsrail Parlamentosu'na hitap ettikten sonra aynı gün Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.



16.11.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi