Haberler > EKONOMİ >YENİ YASAMA YILI RESEPSİYONU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yeni yasama yılının açılışı nedeniyle TBMM Tören Salonu'nda resepsiyon düzenlendi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi konukları karşıladı. 
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 24. Dönem 4. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla verdiği resepsiyona katıldı. 

Resepsiyona gelişinde TBMM Başkanı Çiçek ve eşi Gülten Çiçek tarafından karşılanan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, resepsiyon salonunda gezerek davetlilerle sohbet etti. 

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet eden Erdoğan, Özel'in eşinin rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini iletti. 

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve BDP milletvekili Sırrı Sakık ile de resepsiyon salonunda karşılaşan Erdoğan, Sakık'ın demokratikleşme paketini hatırlatarak, "Pakete hem yergilerimiz var hem övgülerimiz var", Hasip Kaplan'ın da "İleride daha rahat konuşmamız gereken bir iki konu daha var" sözleri üzerine "En orta yolu bulan açıklamayı, boş tarafı değil dolu tarafı görmeliyiz" dedi. 

Hasip Kaplan'ın sürecin hassas bir dönem olduğunu anımsatarak, "Mecburuz bunları da görmek zorundayız" demesi üzerine ise Erdoğan, "Arada sırada marifet iltifata tabidir" karşılığını verdi.  

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine Hasip Kaplan da bardağın yüzde 10'u dolu olsa bile yüzde 90'ı anlatmanın zor olduğunu belirterek, "Ama şöyle de bir süreç olayı var: Barış oldu bu sene, kimse ölmedi. Çocuklarımız dağdan inecek, içerdekiler çıkacak" diye konuştu. 

Sırrı Sakık da herkesin nefesini tutarak paketi beklediğini ifade ederek, "Mesela Terörle Mücadele Yasasından hepimiz yaralıyız. Onlarca, binlerce insan içerde. Böyle bir beklenti vardı. Yerel yönetimlerle ilgili değişiklikle alakalı bir beklenti de vardı" dedi. 

Sakık ve Kaplan'ı dinleyen Erdoğan'ın cevabı, "Hayırlısı bakalım" oldu. 

Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek ile fotoğraf çektirerek, resepsiyon salonunun üst katında görüntü alan kameralara el salladı. 

Birlikte salondan çıktığı Cumhurbaşkanı Gül'ü aracına kadar uğurlayan Erdoğan, daha sonra TBMM'den ayrıldı.



02.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi