Haberler > EKONOMİ >BEZCİ: KIDEM TAZMİNATI FONU KURULMASINI DESTEKLİYORUZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasını desteklediklerini bildirdi.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin iç huzuru, barışı her şeyden önce çalışma hayatının huzuruna bağlıdır" sözüne katıldığını belirterek, "Çalışma hayatının huzurunu sağlamak ve korumak için biz de elimizi taşın altına koyacağız" ifadesini kullandı.

Bezci, 9 yıldır toplanamayan Çalışma Meclisi'nin kıdem tazminatı, esnek çalışma, taşeronluk gibi iş yaşamını ilgilendiren konuları görüşmek üzere toplandığını hatırlatarak, toplantıya ATO'dan da katılım olduğunu kaydetti. Bezci, iş yaşamının sadece işçi ya da sadece işveren tarafının fayda sağlamasıyla sağlıklı şekilde işlemeyeceğine dikkati çekerek, "İşçi olmadan işveren olmaz, işveren olmadan da işçi olmaz. İki kesimin de varlığını sürdürmesi birbirine bağlı. Bu yüzden bir tarafın fayda sağlayıp öteki tarafın zarar göreceği bir çalışma hayatı ekonomiyi de arzulanan hedeflere taşımaz” değerlendirmesinde bulundu.

Bezci, en son yapılan meclis toplantısında çalışma hayatına getirilecek yasal düzenlemelere müdahil olacak çalışmaları yapmak üzere bir komisyon oluşturulduğunu bildirdi.

Çalışma Komisyonu'nun başta kıdem tazminatı olmak üzere, taşeronluk ve esnek istihdam gibi konuları detaylı inceleyerek, işverenler açısından raporlayacağını vurgulayan Bezci, şunları kaydetti: "Türkiye ekonomisinin büyümesi ve yeni istihdam alanlarının açılmasının özel sektörün güçlü olmasına bağlı olduğu gerçeğini kimse inkar edemez. ATO komite ve meclis üyeleri reel sektörün canlanması ve uluslararası rekabet gücünün artması için çalışma barışını bozan unsurların zaman geçirmeden düzenlenmesi gerektiğine inanıyor. Kıdem tazminatı bazı küçük ve orta boy işletmeler için sermayelerinin sıfırlanması anlamına geliyor. Taşeron firmalar önceki işverenden tahsil edilemeyen kıdem tazminatlarından da sorumlu tutularak iş yapamaz duruma getiriliyor. Kıdem Tazminatı Fonu kurulmasını destekliyoruz."



28.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi