Haberler > GÜNCEL >RIZA ÇÖLLÜOĞLU HOCA EFENDİ VEFAT ETTİ

Ankara'nın manevi büyüklerinden, Muradiye Vakfi kurucusu, emekli vaiz Rıza Çöllüoğlu hocaefendi vefat etti. Cenaze namazına katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çöllüoğlu'nun tabutuna omuz verdi.

Hocaefendi önceki gün oğlunun evinde rahatsızlanarak Lokman Hekim Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanedeki bütün müdahalelere rağmen Rıza Çöllüoğlu hocaefendi hayatını kaybetti.

Çöllüoğlu Hocaefendi, bugün Demetevler Sami Efendi Külliyesi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze namazına katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çöllüoğlu'nun tabutuna omuz verdi.

Sami Efendi Külliyesi'nde kılınan cenaze namazına; ailesi, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ ve Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP eski Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeye katılamayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çelenk gönderdi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Cenaze sebebiyle Demetevler Sami Efendi Külliyesi çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Caminin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. Barikat kuran polis ekipleri, vatandaşları arayarak içeri aldı. Özel hareket polislerinin de çevre binalar üzerinde aldığı güvenlik önlemi de dikkat çekti.

Cuma namazının ardından cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yılmaz, cenazeye katılanlardan helallik istedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN OMUZ VERDİ

Cenaze namazının ardından Çöllüoğlu'nun naaşı, bulunduğu yerden alındı. Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek, Çöllüoğlu Hocaefendi'nin tabutuna omuz verip bir süre taşıdı. Cenaze, tekbirler eşliğinde toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

CENAZEDE İZDİHAM

Cenazenin avludan götürüldüğü sırada Başbakan Erdoğan da külliyenin bir diğer kapısından ayrıldı. Bu sırada Başbakan'a yaklaşmak isteyen vatandaşlar izdihama sebep oldu. Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ile Numan Kurtulmuş vatandaşların arasından güçlükle geçebildi.

RIZA ÇÖLLÜOĞLU KİMDİR?

Çöllüoğlu hocaefendi eğitim alanında yaptığı çalışmalarla tanınıyordu.

Hafız Rıza Çöllüoğlu, 1928 yılında Kızılcahamam İlçesi'nin Korkmazlar Köyü'nde dünyaya geldi. Köyünde hazıflığını tamamladıktan sonra dini eğitim almak için İstanbul'a gitti.

Çöllüoğlu, İstanbul'da Nuruosmaniye, Beyazıt ve Fatih Camiilerinde müezinlik yaptı. 1949 yılında Ankara'da Kağnıcıoğlu Camii imam-hatipliğine atanan Çöllüoğlu, 1976 yıllına kadar Ankara'da vaiz olarak görev yaptı.

Emekli olduktan sonra Rıza Çöllüoğlu'nun öncülüğünde 1978 yılında Muradiye Eğitim ve Kültür Vakfı'nı kurdu. Vakıf bünyesinde çok sayıda Kur'an kursu, yurt, okul öncesi eğitim kurumu, ortaokul ve lise bulunuyor.



13.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi