Haberler > GÜNCEL >BAYRAKTAR ÖZÜR DİLEDİ

"Bayraktar'la görüştü" haberlerini doğrulayan Başbakan, "Ancak kendisini ikna gayretim yok. Onun pişman olması lazım." dedi. Bayraktar, özür diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya ziyareti öncesi gazetecilerin soruları üzerine Erdoğan Bayraktar'la ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, "Görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi gayretim söz konusu değil. Kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir" dedi. Erdoğan Bayraktar yarım saat sonra "Liderimden özür diliyorum" açıklaması yaptı.
BAYRAKTAR, ERDOĞAN'LA ANKARA'DA GÖRÜŞTÜ
17 Aralık yolsuzluk operasyonunda oğlu da gözaltına alınan ve oğlunun serbest bırakılmasının ardından hem bakanlıktan hem de vekillikten istifa ettiğini açıklayan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan Erdoğan ile Ankara'da bir araya geldiği ve ikilinin 1,5 saat görüştüğü haberleri yansıdı basına.
"GÖRÜŞTÜK AMA İKNA ETMEM SÖZ KONUSU DEĞİL"
Almanya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Geçen hafta sayın Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünüz, onu ikna ettiğiniz konusunda bilgiler var. Öyle bir görüşme gerçekleşti mi?" sorusuna "Görüşme yaptım. Ama benim ikna etme gibi gayretim söz konusu değil. Çünkü Erdoğan bey ikna edilecek bir kardeşimiz değil ki. Benimle 20-25 yıllık geçmişi olan bir arkadaşımız. Geçmişte, nereden nereye birlikte nasıl yürüdüğümüz belli.
"ONUN PİŞMAN OLMASI LAZIM"
Kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir. Onun bundan pişman olması lazım. Onun için de ikna gayreti içine girmem gerekmez." yanıtını verdi.
BAYRAKTAR: LİDERİMDEN VE DAVA ARKADAŞLARIMDAN ÖZÜR DİLERİM
Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Erdoğan Bayraktar'dan özür açıklaması geldi. Bayraktar, Erdoğan benim davamın liderdir. Liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum. İstifa kelimesini maksadımı aşan bir şekilde kullandım." dedi.
Bayraktar, AA'ya gönderdiği yazılı açıklamada, 17 Aralık 2013 tarihinde siyaset kurumuna karşı yolsuzluk kılıfı kullanılarak bir operasyon düzenlendiğini belirtti. Amacı meşru hükümeti yıkmak olan bu operasyonun hedeflerinin bugün daha net olarak görüldüğünü ve anlaşıldığını vurgulayan Bayraktar, açıklamasında şunları kaydetti:
"OPERASYONU KİMLERİN YAPTIĞI AÇIKLIĞA KAVUŞMAKTA"
"Bu operasyonu kimlerin yaptığı, hangi işbirliklerinin oluştuğu kamuoyu nezdinde açıklığa kavuşmaktadır. Bu operasyon sürecinde şahsımı, ailemi ve çalışma arkadaşlarımı zan altında bırakacak ve izah edemeyeceğim hiçbir hususun olmadığını defalarca ifade ettim. Şahsıma isnat edilen imar usulsüzlükleri ithamı tamamen mesnetsiz olup yaptığımız imar planlarının tamamen şeffaf, yasalara uygun, kamuoyu ve yargı denetimine açık, yatırım ortamını ve iklimini iyileştirici ve de ülke menfaatleri doğrultusunda atılmış adımlar olduğu aşikardır.
"MAKSADIMI AŞTIM"
Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada, bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde 'istifa' kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum.
Ayrıca benim kişisel tarihim, kullanmış olduğum bir kelime ile şekillendirilemez. Bu kelimenin yol arkadaşlarım ve aziz milletim tarafından maksadı aşan bir ifade olarak telakki edilmesini talep ediyor, kamuoyuna saygılarımı sunuyorum."
BAYRAKTAR NE DEMİŞTİ?
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar da gözaltına alınmış, 4 gün sonra da serbest bırakılmıştı.
Operasyondan 8 gün sonra operasyona adı karışan bakanlardan istifa haberleri gelmiş, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak Bayraktar, istifa ederken Başbakan'ı suçlamış ve "Her şeyden haberi olan Başbakan’ın da istifa etmesi gerekir." demişti.
İşte Bayraktar'ın o açıklamaları:
"17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında, şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan'ın, istediği bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir. Fakat, rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle 'İstifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum. Bugün bize iki metin gönderildi. Bir tane istifa metni, bir tane de deklarasyon metni. Ben tabii ki partimi rahatlatmak isterim fakat böyle bir durumda bu işin yanlış olduğunu ifade ediyorum.
"BAŞBAKAN'N TALİMATIYLA YAPTIK"
Çünkü, soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapılmıştır. Bu nedenle Bakanlık'tan ve milletvekilliğinden istifamı açıklıyorum.
"BAŞBAKAN DA İSTİFA ETMELİ"
Sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğini ifade ediyor, yüce milletimize saygılar sunuyorum."
 
 



Haberler.com

03.02.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi