Haberler > SİYASET >SEFA SİRMEN'DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İzmit Belediye Başkanlığı için CHP'den aday adayı olduğunu açıkladı.
CHP İzmit İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında konuşan eski CHP Kocaeli Milletvekili Sirmen, 2014'te gerçekleştirilecek yerel seçimlerin Türkiye için önem arzettiğini belirterek, CHP'nin de ülke genelinde yerel yönetimleri kazanmak için büyük çaba harcadığını söyledi.
Yıllardır hem İzmit hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmediğini aktaran Sirmen, "İzmit ve İzmitliler benim için her şeyden daha kıymetlidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ne kadar kıymetliyse, İzmit Belediye Başkanlığı da benim için o kadar kıymetlidir" diye konuştu.
Sirmen, hizmetin büyüğü küçüğü olmadığını, hiçbir görevin küçümsenemeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Gelinen süreçte, siyasi hayatında ilk defa karşılaştığım bir olayla karşılaştım. Bilgim olmadan, İzmit Belediye Başkanlığı için şahsım adına başvuru yapıldığını öğrendim. Çok değer verdiğim Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şen, bilgim dışında arkadaşlarıyla aralarında para toplayarak başvurumu gerçekleştirmişler. Önce kızdım fakat sonradan mutlu oldum. O tarihten itibaren 'biraz zaman geçsin, halkın fikirlerini almış olurum' düşüncesiyle basın toplantısını bugün yapmayı kararlaştırdım."
Partisinin çok özel bir karar alarak, İzmit'in de içinde bulunduğu 8 ilçede adayları ön seçimle belirleme kararı aldığını hatırlatan Sirmen, "İçinde bulunduğumuz bu süreçte düşüncem değişmedi ama adaylık başvurusunu geri çekmiyorum ve parti üyelerimin takdirine bırakıyorum. Amacım, bütün aday adayı arkadaşlarımın olduğu gibi hem büyükşehirde hem de ilçe belediye başkanlığı seçimlerinde kazanmaktır."


10.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi