Haberler > GÜNCEL >ERDOĞAN DİYARBAKIR'DAN MESAJ GÖNDERDİ

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Dağdakilerin indiği cezaevlerinin boşaldığı bir Türkiye göreceğiz" dedi.

CEZAEVLERİ BOŞALACAK

- Dağdakilerin indiğini, cezaevlerinin boşaldığını, 76 milyonun bir olduğunu, beraber olduğu birlikte büyük Türkiye yeni Türkiye olduklarını göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın.
- Diyarbakır bölgenin kutup yıldızı bir şehridir. Yol gösterici bir şehirdir. Zülküf ve Elyasa peygamberlerin evliyanın şehridir. Mekke Medine Kudüs ve Şam’ın ardından beşinci haremi şerifi sayılan bir şehirdir. Şunu bilin ki Diyarbakır huzurlu olursa Erbil, Kamışlı daha huzurlu olur. Unutmayın sizin sorumluluğunuz büyük. Bu yeni süreçte Diyarbakır’ın hakem olmasını, sürece yol göstermesini istiyorum.
- Bugün sizlere sadece değerli Mesud Barzani kardeşimle gelmedim. Sadece 37 yılın hasretini sona erdiren Şivan Perver ile gelmedim. Değerli sanatçı dostum kardeşim İbrahim Tatlıses ile gelmedik. Bugün buraya büyük bir açılış törenini gerçekleştirmek için geldik.
- Bugün bu törenle Diyarbakır’a toplamda 740 milyon liralık yatırım kazandırıyoruz, eski rakamla 740 trilyonluk. Yarın önce Bismil’e ardından Ergani’ye geçiyoruz. Açacağımız eserlerle birlikte bir seferde Diyarbakır’a 880 trilyon kazandırıyoruz.
- Bu tarihi günün ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Mesud Barzani’ye, Erbil’den geldikleri heyecanımızı paylaştıkları için şahsım adına teşekkür ediyorum. Şivan Perver’e 37 yıl sonra tekrar hoş geldin diyorum. Diyarbakır’a kazandırdığımız eserlerin hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim kardeşliğimizi muhabbetimizi daim etsin diyorum. Hepinizi rabbime emanet ediyor, selam ve sevgiler sunuyorum. Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun diyorum.


19.11.2013

Yorumlar

Yazan : Pervin Aydoğan

16.11.2013 17:00:50
Ben Başbakanımıza güveniyorum. O kafasına koydupunu yapar.

Yazan : Serhat ulutürk

16.11.2013 17:02:31
Bu ne kardeşim ya her yanımız açılım saçılım..... Ben Türk'üm demeye çekinir hale geldik. Bu kadar şımartılmazki bu adamlar ya.

Yazan : Mehmet Ali Gökmen

16.11.2013 17:04:44
Serhat kardeşim sana katılıyorum da ne yapacağız birbirimizin fikirlerine katılmak yetmiyor. Anlatmamız lazım izah etmemiz lazım bu durumu herkese. tehlike kapıda valllaa
İsminiz
E-Mail
Cevabınız
1


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi