Haberler > GÜNCEL >PKK YİNE SALDIRDI

Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklamada PKK’nın yol devriyesi için görevli iki araca pusu kurduğunu, 100-150 el ateş açıldığını ve bu saldırıya karşılık verildiğini açıkladı. Genelkurmay’ın açıklamasında şöle denildi::  “Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, saat 14:30 sularında, Mardin/Nusaybin Eskihisar Köyü bölgesinde, yol devriyesi maksadıyla görevlendirilen ve Nusaybin/Üçköy Jandarma Karakol Komutanlığında bulunan iki adet Jandarma Özel Harekat Timi ve dört adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçdan oluşan unsura, görev dönüşünde, anılan bölgede pusu kurdukları anlaşılan bölücü terör örgütü mensupları tarafından, saat 15:20 sularında uzun namlulu silahlarla 100-150 el ateş açılmış, ayrıca konvoy gerisindeki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca bir adet RPG-7 roketi atılmış, roket araca isabet etmemiştir.
 

Meşru müdafaa
Açılan bu ateşe, meşru müdafaa kapsamında Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar üzerindeki makineli tüfekler ile derhal karşılık verilmiş, unsurlarımızın karşı ateşi üzerine terörist ateşi kesilmiştir. Konvoyun Üçköy Jandarma Karakolu’na dönüşünü müteakip yapılan kontrolde, unsurdaki üçüncü Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca 30 adet, dördüncü Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca ise 40 adet hafif silah mermisi isabet ettiği görülmüştür. Olayda personel zayiatı meydana gelmemiştir.” 
 

Kaçakçılar da...
Bu arada, Suriye sınırının Şanlıurfa Viranşehir kesiminde Türkiye’ye geçmeye çalışan ve askere ateş açan 7-8 kişi güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Çarşamba akşamı kaçakçılık amacıyla siyasi sınırı ve mayınlı sahayı geçerek tel engellerine yaklaştığı belirlenen kişilere “dur” ikazında bulunuldu. Şahıslar bölgeden uzaklaştırıldı. Aynı kaçakçı grup olduğu değerlendirilen şahıslar, farklı bir bölgeden tekrar sınırı geçme girişiminde bulunurken kendilerine yeniden ikazda bulunan zırhlı araç personeline 15-20 el kadar ateş açtı. Açılan ateşe derhal misli ile ateş edilerek karşılık verildiği bildirildi.



16.11.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi