Haberler > GÜNCEL >AİLE BOYU HIRSIZLIK ŞEBEKESİ YAKALANDI

Kapı kilitlerini kırarak girdikleri evlerden çaldıkları değerli eşyaları, bankalarda kiraladıkları özel kasalarda sakladıkları ortaya çıkan aileden 4 kişi daha tutuklandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl süren teknik ve fiziki takip sonucunda, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yaşayan bir ailenin, gündüz vakti kapı kilitlerini kırarak hırsızlık yaptığını belirledi. Aile bireylerinin İstanbul'un 12 ilçesinin yanı sıra Ankara, Bursa ve Kocaeli'de 30 evden hırsızlık yaptığını tespit edildi. Ekipler, 4 gün önce Anadolu Yakası'nda bulunan 8 ilçedeki 34 adrese düzenlediği eş zamanlı baskınlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.

Baskın yapılan evlerde gerçekleştirilen aramalarda, 10 tane lüks saat, çok sayıda altın, inci ve pırlanta ziynet eşyası, barkotu sökülmemiş 5 bin lira değerindeki bir çanta, 2 silah ve 100 mermi ele geçirildi.

 

- Çalıntı mallar banka kasalarında saklanıyor

 

Şebekenin çaldığı değerli eşyaların büyük bölümünü bankalarda kiraladıkları 3 özel kasada sakladıklarını öğrenen hırsızlık polisi, savcılıktan aldığı izin sonrası hukuk müşaviri ve noter şahitliğinde banka kasalarını açtı. Açılan kasalarda piyasa değeri 30 bin ila 90 bin dolar arasında değişen 14 saat, özel tasarlanmış inci kolye ve çok sayıda ziynet eşyası ele geçirdi.

Emniyete getirilerek sorgulanan şüphelilerden 5'i serbest bırakılırken 6'sı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 6 şüpheliden aralarında şebeke lideri H.H.Y'nin (48) de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklandı.

 

- Şebeke, CHP İl Başkanı Salıcı'nın evine de girmiş 

 

Polisin bir yıl içerisinde aileye yönelik düzenlediği operasyonlarda, aralarında CHP İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı'nın evine girdiği gerekçesiyle tutuklanan 2 kişinin de bulunduğu 8 kişi daha tutuklanmıştı.

Yaklaşık 320 şuç kaydı bulunan 21 kişilik şebekenin il dışındaki soygunlara, satın aldıkları lüks ciple gittikleri belirtildi.



16.11.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi