Haberler > GÜNCEL >FEYZİOĞLU: THY ÇALIŞANLARININ YANINDAYIZ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, THY'de grev yapanların  "uçuş güvenliği"ne dikkati çektiğini belirterek, "Ama anlamadık onları, seslerini duymadık" dedi. 

Feyzioğlu, TBB'nin düzenlediği THY Grevi Bağlamında Uçuş Güvenliği ve Çalışma Barışı Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, THY çalışanlarının yanlarında olmaktan onur duyacağını belirterek, ortak paydalarının emek olduğunu söyledi. 

İşçilerin alın terleriyle Türkiye'yi ayakta tuttuğunu ifade eden Feyzioğlu, "Bizler servet düşmanı değiliz. Para kazanandan değil paranın kazandığı vicdansızlardan rahatsız oluruz. Yatırıma, yatırımcıya karşı durmayız. İstihdam için yatırım yapılması gerektiğini, fabrikaların, iş yerlerinin çalışmasının zorunlu olduğunu elbette biliyoruz. Tek isteğimiz, emeğimizin karşılığını almak, refahı hakça bölüşmek" diye konuştu.  

THY'de grev yapanların, uçuş güvenliğine dikkati çektiğini belirten Feyzioğlu, "Uçaklara binen herkesin güvenliğinin sıkıntıda olduğunu söylediler ama anlamadık onları, seslerini duymadık. 'Bizler ağır işçiyiz' dediler, 10 bin metre yüksekliğe çık-in, günde 5 defa çık, günde 12-14 saat çalış, uyuma, arkadaşlarınızla sosyal ilişkiniz kalmasın. Biz ağır işçiyiz diye çırpındılar. Sadece kendimiz için hak ettiğimiz için değil aynı zamanda sizin can güvenliğiniz için çırpınıyoruz dediler ama duymadık. Bugün onların da ağır işçi olduğunu anlama ve anlatma zamanı" diye konuştu.

Feyzioğlu, sempozyum üç oturum halinde gerçekleşeceğini, odak noktalarının THY grevi bağlamında uçuş güvenliği, çalışma barışı ve Türkiye'de kadın işçilerin karşılaştıkları sorunlar olduğunu bildirdi.



23.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi