Haberler > SİYASET >MHP SAMSUN'DA KURTULUŞ MİTİNGİ DÜZENLEYECEK

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Milli vicdanı temsil eden milliyetçi-ülkücü camia, Samsun 'Kurtuluş' mitinginde hep bir ağızdan bağımsızlık ve hükümranlık yemini edecektir" dedi.

Büyükataman, Samsun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" mitingleri kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü Samsun'da yapacağı "Kurtuluş" temalı mitingle ilgili bilgi verdi.

"Kurtuluş" temalı mitingin ülke genelindeki sekizinci miting olacağını belirten Büyükataman, "Mitingi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milliyetçi kadroların, emperyalist batı devletleri ile onların içte ve dıştaki kuklalarını, işgal edilmiş vatan topraklarından kovmak için başlattıkları kutlu yürüyüşün ilk adımı olan Samsun'da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Derin millet ve vatan sevgisinin ateşlediği milli mücadele sürecinin, milliyetçiliğin yol haritası olduğunu vurgulayan Büyükataman, şöyle devam etti:

"Şark meselesi ile yok edilmek istenen Anadolu Türklüğünün direnişi, Türk milletinin haysiyet ve bağımsızlık mücadelesi ve Cumhuriyetimizin müjdecisi olması hususiyeti ile binlerce senelik Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, kurtuluş meşalesinin ilk tutuşturulduğu vilayet, güzel Samsun'umuzda yapılacak 'Kurtuluş' mitinginde, milli mücadeleye önderlik etmek üzere Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün, buradan başlattığı bağımsızlık yürüyüşüne atıfta bulunulması amaçlanmaktadır. 

Atatürk'ün Samsun'a çıkışından çok önce halk milli mücadele için kolları sıvamıştır. Nitekim Atatürk, Anadolu'ya geçtiğinde Türk milletini düşman işgallerine karşı mukavemete hazır, müteyakkız ve kıyam halinde bulmuştur. Bugün Sevr'i yeniden hayata geçirerek topraklarımızı bölmek, milletimizi ayrıştırmak isteyen bölücü emeller karşısında milletimiz tek vücut olarak ayaktadır. Bu hakikati gözler önüne sermek üzere, milli vicdanı temsil eden milliyetçi-ülkücü camia, Samsun 'Kurtuluş' mitinginde hep bir ağızdan bağımsızlık ve hükümranlık yemini edecektir."

Samsun mitingine kadar Anadolu'yu karış karış gezdiklerini dile getiren Büyükataman, "Düzenlediğimiz 7 büyük açık hava toplantısı ile de milletimizin milli duruşundaki kararlılığı görmüş bulunmaktayız. Anadolu ve İstanbul, yeniden dirilişe hazırdır. Tüm ülke yeniden şahlanış için Samsun'dan başlayacak yürüyüşü beklemektedir ve bu yürüyüş Allah'ın izniyle 26 Ekim günü Samsunlu vatanseverlerin göstereceği irade ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin yol başçılığıyla başlayacaktır" ifadelerini kullandı.



23.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi