Haberler > EKONOMİ >TANER YILDIZ: ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM YOK

Enerji Bakanı Taner Yıldız Diyarbakır'daki elektrik kriziyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldızyapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi:

"Diyarbakırda herhangi bir siyasi uygulama mümkün değil. Batman Belediyesi ben ödeyeceğim diye taahhütte bulunuyor amaDiyarbakır Belediyesi bulunmuyor. Elektrikkesintisinin uygulandığı yere gidip baktığımızda bunun cebren açıldığını gördük. Biz iyi niyetli vatandaşlarımız için her türlü kolaylığın gösterileceğini söylüyorum. Ben bunu Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğim. Bunun karşılıklı edinimlerinin olduğunu kamu görevi yapan özel şirketlerinde belediyelerinde özel görevleri var. Siirt'in toplam fatura borcu 1,1 milyon, Batman'ın 22, Şırnak 26 Diyarbakır'ın 88, ş. Urfa'nın 68 milyon borcu bulunuyor."

 

"ÖDEMEYENLER AYNI HAKLARA SAHİP OLMAZ"

Bakan Yıldız;"Karşılıklı kanun çerçevesinde gereğini yapmak durumundalar. Biz bu ödeme taahhütleri çerçevesinde mutlaka vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanması gerektiğni söylerim. Mahkeme elektrik kesintileri için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Oradaki kamu görevi yapan kişiler görevlerini yapmayacaklar mı? Veya ödeyenlerin hakkını biz ödemeyenlerle beraber tartıştığı bir ülkede doğru şekilde ortaya koymamız lazım. Ödeyenler ile ödemeyenlerin aynı haklara sahip olamayacağını her birimiz biliyoruz. Bütün bunlarla ilgili Bakanlar Kurulu'na bu konuyu getirmeyi uygun buluyorum."

"ELEKTRİKTE GİZLİ ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Ne açığı ne gizlisi zam söz konusu olamaz. Türkiye'deki elektrik tarifeleri 2015 yılında da ulusal şekilde götürülmektedir. Edirne'den Kars'a elektrik tarifeleri tektir ve sabittir. Bunlarla alakalı ne açık ne de gizli zam söz konusu değildir. Faturaların dönemleriyle alakalı bir kısım yerde gördük bunlarla alakalı ödeme planlarında özellikle Antalya'da kart uygulamasını bile koydular taksit bile yapıyorlar. 1 Peşin, 3 taksit imkanı sağlanıyor. Yalnız Antalya'da her birimizin şahit olduğu gibi özellikle 12-13 Ocak'ta hızı saatte 150 km'ye ulaşan rüzgar ve metrekareye 300 kilograma kadar yağan bir yağmur gördük. 5-6 Günde yağacak yağmur bir günde yağdı. 55 Adet yabancı madde elektrik araçlarının üzerine düştü. Bunlar soğukların aşırı kış şartlarının olduğu ve fırtınanı olduğu ortamda 1 aylık arızalar 5 günde oluştu. Bütün izinler kaldırılmıştı zaten bütün ekiplerle beraber ilçelere de dahil olmak üzere dağıldılar.



23.01.2015

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi