Haberler > SPOR >ÜNAL AYSAL'DAN VEDA KONUŞMASI

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, basın toplantısı bittikten sonra toplantıya iştirak eden basın mensuplarının sorularını bir kez de çay-kahve molası sırasında yanıtladı. Ve yanıtladığı sorular esnasında da önemli açıklamalarda bulundu. Aysal, Selahattin Beyazıt'ın Başkanlığı döneminde alınan Riva Arazisi'nin niye kadar bugüne kadar kullanılmadığı şeklinde sorulan bir soruyu şu şekilde yanıtladı:

BAZEN KARINIZA BİLE AŞIK OLMAYACAKSINIZ

"Esas konuların başında bu geliyor. Sizin bir gayr-ı menkulünüz var ve buna hiçbir şey yapmamak üzere aşıksınız. Orada yıllardır hiçbir işlem yapılmıyor. Oysa oranın değerlendirilmesi ve buradan gelecek gelirle yeni kazançlar sağlanması gerekir. Benim iş anlayışım ve yönetme şeklim böyle. Bazen karınıza bile aşık olmayacaksınız. Riva'da buna benziyor. Burayı değerlendirseydik yeni ufuklara doğru yelken açacaktık. Ama olmadı"

İYİKİ TAKIMI ÇEKMİŞİM

Ünal Aysal Basketboldan sonra Kürek Takımı'nın da müsabakalardan çekilmesi konusunda nasıl bir duygu yaşadığının sorulması üzerine, "Gayet mutluyum" yanıtını verdi. Aysal, takım çekmenin bir gerekçeye dayanması gerektiğini belirterek, "Bir maç önce Soyadı Ankaralı olan bir hakemin yaptıklarından sonra bu kararı aldık" dedi.

Bundan sonra duyulacak her şüphede maça çıkmamak mı lazım?" sorusuna başkan Aysal, "Bütün kulüpler aynısını yaparsa, evet. Tek başına 'Tarzan' gibi sadece Galatasaray'a yapılması... Bir iki defa bunun işaretini veririz, ama sonra kural buysa maalesef herkes işin kolayına gidebilir" cevabını verdi.

ÇAKIR'IN ATANMASINDA KASIT VAR

Galatasaray Başkanı, cumartesi günü oynayacakları Fenerbahçe maçı için neler düşündüğünü ise şöyle açıkladı:

"Elbette sahamızda kazanmak isteriz. Ancak konu hakem. Geçen sezon kendi sahamızda 4-0  kaybettiğimiz Kasımpaşa maçında Cüneyt çakır daha 10'uncu dakikada bizi 10 kişi bıraktı. Sonrada iş çığırından çıktı. Federasyon sanki bizden intikam alıyor. Bu derbiye bu şaibeli hakemin atanmasında kasıt vardır. Hatta Galatasaray'a karşı gözdağı vermek sindirmek vardır" dedi.

Bir basın mensubunun, "Ama kendisi bir FIFA hakemi ve Dünya Kupası'nda görev yaptı" şeklinde sorusuna ise, "Ama burası Türkiye" diye konuştu.

SÜREN VE POLAT'A GÖNDERME

Ünal Aysal daha önceki Başkanlık yapan Faruk Süren ve Adnan Polat'ı eleştirerek, "Sürekli konuştular. Başkan adayı olarak ortaya çıksalardı teşekkür ederdim. Bu nedenle sayın Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat'a görev talip oldukları için teşekkür ediyorum

YARSUVAT KAZANIRSA MAYIS'TA GENÇLER GELSİN

Aysal, Duygun Yarsuvat'ın seçimi kazanması halinde Mayıs ayında bir kongre daha yapacağının hatırlatılması üzerine, "Ben olmayacağım. Ama bu kongre için bir çağrı yapıyorum gençler göreve gelsin" dedi.

SİYASET VE POLİTİKA İLE İŞİM OLMAZ

Galatasaray Başkanı, TT Arena için, Cendere yolu çevre düzenlemesi ve çatının yapılmaması konularını içeren bir de kısa açıklama yaptı:

"Benim Ankara ile işim olmaz. Siz konuyu başka yere çekmek istiyorsunuz amla ben oraya gelmeyeceğim. Siyaset ve politika ile işim olmaz. Galatasaray'ın da olmaz"

TFF KREDİ VERİR Mİ?

Bir basın mensubunun Futbol Federasyonu'nun elinde bulunan paranın bir bölümünü bankadan ucuz kredi ile kulüplere verileceği yolunda çalışmasının sorulmasına Aysal şu yanıtı verdi:

"Kabul edilemez bir durum. Bir kulübe vereceksiniz, diğeri mağdur olacak. Sonra bu alış-veriş seçimlere yansıyacak gibi gözükecek hoş şeyler değil."

HESAPLARI İKİ DENETLEME KURULUŞU İNCELİYOR

Ünal Aysal kendilerinin 3.5 yıl önce iyi bir mali yapı devir almadığını ifade ederek, "Şimdi bende iki denetçi kuruluşa hesaplarımızı incelettiriyorum. Nerede yanlış yapmışız ortaya çıksın. Bu raporu gelecek olan yönetime sunacağım. Böylelikle şeffaflığımız ortaya çıkacak ve gizli kalmış hiçbir tarafımız kalmayacak" ifadesini kullandı.

MEHMET HELVACI'YA YANIT

Galatasaray'ın eski yöneticisi Mehmet Helvacı'nın, "2016'da Galatasaray Avrupa Kupaları'ndan yasaklanır" açıklamasına da yanıt veren Aysal şöyle konuştu:

"Diğer kulüpleri bilemem ama 2016'da Avrupa Kupaları'na Türkiye'den bir takım gidecekse o da Galatasaray olur."

AZİZ YILDIRIM İLE SORUNUM YOK"

Ünal Aysal, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Adnan Polat dönemindeki Denizlispor maçını anımsatarak yaptığı açıklama üzerine, kulübünü koruduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Sonra başka bir mantalite geldi. Benden sonra bu mantalite devam eder ya da etmez. Ama 3 Temmuz'dan sonra yaşanan her şeyden ben ders almaya çalıştım ve reaksiyon verdim. Reaksiyonsuz bir yönetici olmaz. Reaksiyonunuzu vermezseniz yönetici değilsiniz. Burada Galatasaray Kulübü gibi saygın bir kulübün başkanıysanız bunun mücadelesini antipatik olmak pahasına vermek zorundasınız. Benim Sayın Aziz Yıldırım ile bir sorunum yoktu ki. Adnan Polat olayında 3 Temmuz'dan bir hafta sonra Aziz Bey çıkıp Adnan Polat'ı işaret ederek 'Bakın bir de Denizlispor maçı var. Galatasaray'ı da içeri sokun' deyip Adnan Polat'ı da yanına davet ettiği vakit hiç kimse sesini çıkartmadı, ben sesimi çıkarttım. Bir hafta evvel 'Bu işlere karışmayalım, bizi ilgilendirmez, Türk futboluna kavga getirmeyelim' dedik. O kavgayı karşı taraf getirince, Adnan Polat üzerinden Galatasaray'ı korumak için bir reaksiyon vermek durumundaydım. Haklı bir reaksiyondu. Aziz Bey'in şahsına verilmiş bir şey değildi. Ama Adnan Başkan döndü ne dedi? 'Aziz Bey dostumdur, Ünal Bey tanıdığımdır' dedi."

PARA KOYUP ALAN BAŞKAN DURUMU

Başkanlığı döneminde kulübe cebinden harcaması olup olmadığı, varsa hibe edip etmeyeceği sorulan Aysal, "Kurumsal yapı içinde bu tip işlemlere girdiğinizde işin içinden çıkamazsınız, küçük kulüp olur, büyük kulüp olamazsınız. Taşıma suyla değirmeni döndüremezsiniz" cevabını verdi.

Daha önce divan kurulu toplantısında da "İnceledim, Galatasaray camiasında içeriye para koyup da almayan bir başkan görmedim" dediğini anımsatan Aysal, şunları söyledi:

"Ben geldiğim vakit kuruşuna kadar herkes parasını almıştı. Bizde böyle bir alışkanlık da yok. Yeni bir icat çıkartmak istemiyorum. Ama bulunduğum süre içinde Galatasaray'a özel kefalet verdim. Kendi şirketlerimde hiçbir yere hiçbir işimde banka kredisinde kefaletim olmadı, sadece Galatasaray için şahsi kefalet verdim. Bu rakamlar ufak rakamlar değildi. Zamanı geldi ödendi, vesaire. İçeriye nakit de koydum. Koymayacağım dedim. Yanlış algı uyandırıldı, gelmeden evvel 100 milyon dolar vereceğim söylendi. Ben böyle bir şey söylemedim. Bilakis seçilmeden evvel 'Böyle bir düşünce içindeyseniz bana oy vermeyin' dedim. Bu sözü televizyonda dalgınlıkla ve yanlışlıkla ortaya koyan Sayın İnan Kıraç. 'Adamın durumu iyi, gerekirse 100, 150 atar' dedi. O söz geldi benim üzerime yapıştı. Kurumsal yapı içinde bu tip işlemlere girdiğinizde işin içinden çıkamazsınız, küçük kulüp olur, büyük kulüp olamazsınız. Üstelik rakamlar o kadar büyüdü ki. Sizin malzemeyi üretmeniz lazım. Taşıma suyla değirmeni döndüremezsiniz."

Galatasaray Kulübü tarihinde belki de ilk kez, bir başkanın görevi bırakmadan kendi mali faaliyetlerinin denetlenmesi için bir kuruluşu çağırdığının ifade edilmesi üzerine Aysal, "Doğrusunun bu olduğuna inanıyorum. Ondan sonraki bütün sohbetleri kısa kesecek bir dokümandır bu. İki denetleme şirketi beraber çalışıyor. Çünkü medyada çıkan saldırıları gördükten sonra, ben ayrıldıktan sonra bu olayın farklı boyut kazanacağı intibaını edindim. Peşinen yapayım, bunların önünü keseyim dedim. Ayrılmaya karar verdiğim an talimat verdim. Şu anda yapılıyor. Seçimden sonra, görev devralındığı vakte yetiştirilmeye çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

DHA

16.10.2014

Yorumlar

Yazan : Serhat Karaçal

16.10.2014 16:48:48
Başkan, 3 temmuz olmasa sen 2 sene şampiyon yapamazdın bu takımı. Fatih Terim'i kullandın ve şutladın... Takım batmış durumda. Hem spotif hem manevi hem de maddi anlamda çökmüş. Sen konuşsan ne olur. Gitmen çok hayırlı oldu. Ama gelenin işi çok zor.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız
1


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi