Haberler > DÜNYADAN >KATALANYA'DA BAĞIMSIZLIK YANLISI GÖSTERİLERİ

İspanya’nın doğusundaki Katalonya bölgesinde, “Diada” adlı ulusal bayram için düzenlenen törenler, bağımsızlık yanlısı gösterilere sahne oldu.


İspanya’nın doğusundaki Katalonya bölgesinde, “Diada” adlı ulusal bayram için düzenlenen törenler, bağımsızlık yanlısı gösterilere sahne oldu.

Katalonya’nın Bourbon ordularına yenilip Barcelona kentinin düşmesinden dolayı her yıl 11 Eylül’de “Diada” adıyla yapılan anma etkinlikleri, bu yıl da bağımsızlık yanlılarını sokağa döktü.

Katalonya’nın en önemli kenti Barcelona’da sabah erken saatlerde, ellerinde Katalan bayrakları ile sokaklara dökülen binlerce Katalan, renkli görüntüler oluşturdu. İlk resmi törende, Bourbon ordularının Barcelona’ya girdiği Born mahallesinde toplanan 300 kemancı konser verirken, savaşta ölen Katalanların anısına yapılan heykellere çiçekler bırakıldı. Rafael Casanova heykelinin önüne gelen askeri üniforma giymiş bir sivilin Katalan bayrağını yakması, kısa süreli gerginliğe yol açarken, söz konusu kişi polis tarafından gözaltına alındı. 

İspanya yanlısı Neo-Nazi gruplar ile Katalonya’nın bağımsızlığını savunan aşırı sol örgütler de gösteriler sırasında karşı karşıya geldi. Kentin en turistik bölgelerinden “La Rambla” ve “Raval”da toplanan karşıt grupların arasında olay çıkmaması için Katalan polisi geniş güvenlik önlemi aldı.

Yaklaşık 50 kişilik Neo-Nazi grubu için 200 kadar Katalan polisi, güvenlik koridoru oluştururken, gazetecilerin sayısı göstericilerin sayısından fazlaydı. Colon meydanına gelindiğinde birbirlerine yaklaşan iki karşıt grup arasında sözlü sataşmalar olsa da polis hemen müdahale edip, tarafların yollarını ayırdı ve olay çıkmasını önledi. Polis tarafından bölgeden uzaklaştırılan turistler ise meraklı bakışlar ile göstericileri izledi.



11.09.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi