Haberler > DÜNYADAN >KİMYASAL MADDE İLE SALDIRI BAŞLADI

Suriye'de, muhalif Ahraru'ş Şam Tugayı karargahına düzenlenen ve 45 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda kimyasal madde kullanıldığı öne sürüldü.

İslami Cephe Sözcüsü Enes Ebu Bişir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahraru'ş Şam Tugayı lideri Hassan Abbud Ebu Abdullah el-Hamavi ile çok sayıda saha komutanının yer aldığı Ram Hamdan köyündeki gizli toplantıya bomba yüklü araçla yapılan ve 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kimyasal madde kullanıldığını iddia etti.

Saldırıda çok sayıda birlik komutanının öldürüldüğünü belirten Ebu Bişir, şunları söyledi:

"Ram Hamdan köyünde tugay karargahı şimdiye kadar hep gizli tutuldu. Sadece üst düzeyde saha komutanları toplantı olduğunu ve yerini biliyordu. Bu kadar gizli tutulan toplantı alanına, hedefi belli olanlar saldırı gerçekleştirdi."

Ebu Bişir, saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgi vermedi.

İdlib'in Ram Hamdan köyünde düzenlenen bombalı saldırıda, aralarında muhalif Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud Ebu Abdullah el Hamavi ve bazı saha komutanlarının da bulunduğu 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Liderliğe Ebu Cabir atandı

Öte yandan, Ahraru'ş Şam Tugayı'ndan yapılan açıklamada, Ahraru'ş Şam Tugayı Komutanı Hasan Abbud'un İdlib kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından yeni lider olarak Haşim eş-Şeyhi Ebu Cabir'in, "askeri komutan" olarak da  Ebu Salih Tahhan'ın atandığı belirtildi.

Açıklamayı internet yoluyla duyuran Şura Konseyi Sözcüsü, "Hak yolunda mücadelemiz devam ediyor, bu olay ülkeyi kurtarmak için daha fazla çalışmak, dış bağlantılı içerideki zorbalarla savaşmaktan başka bir şeye sebep olmayacak. Şam, Esed rejiminden ve terör örgütü IŞİD'den temizleninceye kadar Ahraru'ş Şam Tugayı cihada hizmet etmeye devam edecek" dedi.

Adı açıklanmayan sözcü, "Hayatını kaybeden liderlerimiz şehitler kervanına katılmıştır. Şam toprakları, sahabe döneminden bu yana kahramanlar kurban vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Suriye’de savaşan silahlı muhalif grupların en güçlülerinden biri olan Ahraru’ş Şam, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib bölgesini kontrol ediyor. Tugay, sadece silahlı birlikleriyle değil, yardım ve eğitim çalışmalarıyla da ön plana çıkıyor.



10.09.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi