Haberler > DÜNYADAN >GAZZE'YE HAVA SALDIRISI SÜRÜYOR

İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik yoğun hava saldırılarının devam ettiği ve son üç saatte 20 kişinin yaralandığı belirtildi.

 İsrail savaş uçaklarının Gazze'ye yönelik yoğun hava saldırılarının devam ettiği bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in son üç saatte Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırıları düzenlediğini, saldırılarda tarım arazileri, yerleşim birimleri ve bir caminin hedef alındığını belirtti.

Kudra, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan Cibaliya beldesindeki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarında aynı aileden 12 kişinin yaralandığını, güneyde hedef alınan farklı noktalarda da 8 kişinin yaralandığını ifade etti.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre de İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin birçok farklı noktasına 40'tan fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda hedef alınan 11 ev ve bir cami tamamen yıkıldı. Söz konusu yerlerin çevresindeki binalar ve iş yerleri de büyük zarar gördü.

İsrail hücumbotlarının sahil kıyısındaki evlere ağır silahlarla ateş açtığı belirtilirken, savaş uçaklarının daGazze semalarında hala alçak uçuş yaptığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarında şimdiye kadar 2 bin 121 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 890 kişi yaralandı.



25.08.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi