Haberler > DÜNYADAN >BEYAZ SARAY ÖNÜNDE GÖSTERİ


ABD'nin başkenti Washington'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları mum yakılarak protesto edildi.
 

Beyaz Saray önünde yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. Bu sırada bazı eylemcilerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Eylemciler, taşıdıkları pankartlarda ABD Başkanı Barack Obama'dan İsrail'e askeri yardımlara son vermesini ve Gazze'ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını istedi.

Mumların yakıldığı gösteride, üzerinde kırmızıya boyanmış oyuncak bebeklerin yer aldığı sembolik bir mezarlık yapan eylemciler, mezarların üzerine de Gazze'deki ölümlerin sorumlusu olarak gösterdikleriİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun posterini açtı.

Yaklaşık 1,5 saat süren eylem olaysız sona erdi.


ABD İsrail'e mühimmat vermeyi sürdürüyor

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, 20 Temmuz'da, Dış Askeri Yardımlar Programı’nın rutin mühimmat gönderilmesi prosedürü kapsamında İsrail Savunma Bakanlığı’ndan talep mektubu alındığı kaydedildi.

Bu talebin, bakanlığın normal kurum içi süreci dahilinde ele alındığı belirtilen açıklamada, 23 Temmuz'da da talebin sonuçlandığı ve İsrail’de bulunan Savaş Rezervleri Stok Cephaneliği'ndeki (WRSA-I) uygun mühimmatların İsrail savunma güçlerine teslim edildiği bildirildi.

Cephanelikteki mühimmatın Gazze’de şu anda yaşanan durumdan çok daha öncesinden bu yana, birkaç yıldır olduğu kaydedilen açıklamada, bu stokların ABD’nin “ihtiyaç fazlasını” oluşturduğu ifade edildi.

Bu tür taleplerde Beyaz Saray’ın onayına ihtiyaç duyulmadığı belirtilen açıklamada, ABD’nin İsrail’in güvenliğine yönelik taahhüdü tekrarlanırken, bu savunma satışının da bu amaçlarla örtüştüğü kaydedildi.

ABD medyasında yer alan haberlerde, İsrail Savunma Bakanlığı’nın istekleri arasında 120 mm’lik havan topları ve 40 mm’lik bomba atarların bulunduğu belirtiliyor. İsrail’in, Gazze'ye saldırılara başladıktan kısa süre sonra mühimmat talebinde bulunduğu da ifade ediliyor.



31.07.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi