Haberler > DÜNYADAN >İSRAİL BM BİNALARINI DA VURUYOR


BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), İsrail'in son 24 saat içinde 6'sı okul toplam 7 UNRWA binasına saldırdığını bildirdi.


CENEVRE

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) son 24 saat içinde 6'sı okul toplam 7UNRWA binasının hasar gördüğünü bildirdi.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, kullandıkları binalardan 84'ünün, 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren devam eden İsrail saldırılarında hasara uğradığı kaydedildi. 

Kuruluşun acil durum ilan ettiği iki hafta öncesinden bugüne kadar Gazze'de sivillerin yerinden edilmeleri ve öldürülmelerinde büyük bir artış meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, UNRWA'nın 77 okulda 117 bin 468 Filistinliyi barındırdığı bildirildi.

İsrail saldırılarında 74'ü son 24 saat içerisinde olmak üzere toplam 656 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Filistinli yaralıların sayısının ise 4 bin 120 olduğu kaydedildi.

Son 24 saat içinde 6'sı okul toplam 7 UNRWA binasının hasar gördüğü bildirilen açıklamada, saldırılar yüzünden 1.2 milyon Gazzeli sığınmacının ihtiyaç duyduğu UNRWA altyapısının ve binalarının etkin bir şekilde kullanılamadığı sığınmacıların bu durumdan çok olumsuz etkilendiği bildirildi. 

Açıklamada, saldırılarda ölenlerin yüzde 22'sinin çocuk, 100'ünün erkek, 47'sinin kız olduğu da ifade edildi.



25.07.2014

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi